Nieuws

Dansstudio Sietske © All Rights Reserved

 

Hou deze pagina in de gaten voor de nieuwste ontwikkelingen van Dansstudio Sietske.


Dansstudio Sietske naar landelijke finale!


Afgelopen weekend was er een allesbeslissende wedstrijd voor 2 teams van Dansstudio Sietske. Als het goed zou gaan dan mochten zij naar de landelijke finale op zondag 26 mei.


Het eerste team dat het podium op mocht was de DSS Ladies (16 jaar en ouder). Na een nette uitvoering van hun dans werden zij 4e en was het wachten op de uiteindelijke ranking voor de wedstrijd. Daarna waren de DSS Beats (11-13 jaar) aan de beurt, deze groep heeft te weinig wedstrijden mee gedaan om kans te maken op de finale maar wilde natuurlijk wel hun allerbeste optreden ooit geven. En dat hebben ze gedaan want zij wonnen de 3e prijs!


Vervolgens was het de beurt aan de DSS Army (14-16 jaar). Zij kregen lovende kritieken over hun optreden en eindigden op een prachtige 5e plaats. Ook deze groep had een wedstrijd minder mee gedaan dus maakte geen kans op de finale, de wedstrijden vielen vlak voor de proefwerkweek en uiteraard vinden wij school veel belangrijker dan een finaleplaats.

Als laatste waren onze kleine dames aan de beurt. De DSS Girls (t/m 10 jaar) maakte nog wèl kans op een finale plaats. Maar zij hadden hele goede concurrentie, dus de meiden waren super zenuwachtig voor de uitslag. Toen ze hoorden dat ze 2e waren geworden, toen ging het dak eraf. Ook zij hebben hiermee een plekje weten te bemachtigen in de finale op 26 mei.

Dus deze wedstrijd leverde de dansstudio 2 bekers en 2 finaleplaatsen op!


Het was een geweldige dag en de docenten zijn trots op alle dansers.

De finale vind plaats op 26 mei in het Kennemer Theater in Beverwijk.

 

Dubbel prijs!

 

Op zondag 10 maart heeft Dansstudio Sietske met vier teams meegedaan aan het Shell We Dance Event. Deze editie was in Theater de Meerse in Hoofddorp.


In de eerste wedstrijd zaten het jongste team, de Dss Girls (t/m 10 jaar) en de Dss Army (14 t/m 16 jaar). Om half negen in de ochtend stond iedereen al vol in de make-up en in de outfits klaar. De concurrentie bleek enorm groot deze wedstrijd. De Dss Girls moesten tegen acht tegenstanders strijden en Dss Army tegen tien! Er waren maar liefst drie dansscholen uit de Ronde Venen die vandaag aan de wedstrijd meededen. De Dss Girls gingen het podium op in hun roze schooloutfit en dansten de sterren van de hemel, maar omdat de concurrenten ook fantastisch dansten was het niet per direct logisch dat ze in de prijzen zouden vallen. De Dss Army heeft hun dans krachtig en stoer uitgevoerd, hun legerdans werd goed ontvangen door het publiek. Zeker de verrassing dat ze ineens verf in hun handen blijken te hebben en dit over hun lichaam en kleren uitsmeerden. Dit effect viel ook in de smaak bij de jury en daar zijn extra punten voor gegeven.


Bij de uitslag hoorden we dat de Dss Army helaas net buiten de top 3 is gevallen. Maar de Dss Girls zijn tweede geworden! De ouders, docenten en de meiden zelf waren natuurlijk apetrots. Maar wat nog leuker is.. Is dat ze na het behalen van drie prijzen in de afgelopen maanden (tweemaal 2e prijs, eenmaal 3e prijs) zij nu kans maken op een plek in de felbegeerde landelijke finale! Nog even duimen dus.


In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Dss Beatz (11 t/m 13 jaar) en de Dss Ladies (16 jaar en ouder). De Dss Beatz waren als eerste aan de beurt. Zij hadden 15 concurrenten. Dit betekend dat de top 6 een prijs krijgt. Net als bij de andere teams moesten deze dames tegen teams strijden die wel 4 tot 6 uur per week trainen, dit maakt het natuurlijk wel lastiger om te winnen. De meiden stonden klaar in hun rode glitterjurkjes en een rode bloem in het haar. De Dss Beats lieten zich niet gek maken en lieten alles zien wat ze konden op het podium. De coaches Lisa en Sietske hebben gezichten gezien die ze nog nooit eerder hadden gezien. Er werden knipogen uitgedeeld, kusjes naar het publiek gemaakt en de meeste grote lachen kon je op hun gezicht zien. De Dss Ladies zaten er helaas niet helemaal in vandaag, alsnog hebben ze netjes gedanst maar ze hebben al veel beter laten zien. Ondanks dat hebben zij nog een prachtige vierde prijs weten te bemachtigen! Uiteindelijke bleken alle teams als hoogste te zijn geëindigd van alle teams uit De Ronde Venen en dat is al een hele prestatie op zich.


Toen de top 6 uitgereikt werd, kwamen we erachter dat de Dss Beatz ondanks de super zware en soms 2 á 3 jaar oudere concurrentie gewoon een 5e plek heeft behaald! Een prachtscore in deze zware wedstrijd. De coaches zijn trots op alle meiden.

 

3 kerstoptredens

 

Na 3 geweldige kerstshows willen wij iedereen hele fijne feestdagen en een sprankelend nieuwjaar wensen. We zien iedereen weer in 2019!

 

Proefles week groot succes!

 

We willen onze nieuwe leerlingen van harte welkom heten en we wensen al onze leerlingen een geweldig dansseizoen.

 

Open week 2018/2019

 

Heb jij altijd al willen dansen maar geen idee wat voor dans het beste bij je past? Van 3 september t/m 9 september mag je bij ons alle lessen gratis komen uitproberen! Zo wordt de keus veel makkelijker!

 

Denk ook eens aan onze yoga lessen op maandag en woensdag. Of aan onze musical les, die nieuw is op het rooster.

 

Kijk snel op bij praktische informatie voor alle opties. Je bent van harte welkom!

 

Dansstudio Sietske haalt finale!

 

De dansers van het wedstrijdteam 'Wrap It Up' mogen meedansen in de landelijke finale van de Shell we Dance competitie. Na 3 zware wedstrijden, waarbij de dansers één keer zelfs de eerste prijs hebben behaald, mogen ze nu door naar de Nederlandse kampioenschappen. Hierbij strijden de 10 beste teams van Nederland voor de felbegeerde winst.

 

Wat dit extra bijzonder maakt voor Dansstudio Sietske is dat eigenaresse Sietske en docente Lisa dit jaar voor het eerst een team hebben begeleid naar de wedstrijden. De inzet was 100% maar er werd niet gedacht aan een kans op de finale. Het was tenslotte pas het eerste jaar. Afgelopen week kwam het verlossende woord dat Dansstudio Sietske genoeg punten heeft gehaald. De dansers reageerden verbaasd en enthousiast op dit nieuws en er wordt meteen weer extra hard getraind om de puntjes op de i te zetten.

 

Wrap it up staat in de finale van showdance 16+. Dit is een hele moelijke categorie, maar de dansers hebben al heel veel teams achter zich gelaten. Het team heeft ontzettend veel zin in de finale en zullen nog één keer hun danskunsten vertonen aan de vakjury. De finale is op 3 juni in Theater Junushoff in Wageningen.

 

 

1e prijs voor demoteam Wrap it up!

 

Afgelopen zondag deden twee teams van Dansstudio Sietske mee aan de wedstrijd Shell We Dance in Theater de Meerse Hoofddorp. Bij deze wedstrijd zijn er verschillende categoriën, de selectie teams van Dansstudio Sietske kwamen uit in de categorie Showdance. Voor het jongste team 'The Honeys' was het de aller eerste wedstrijd. Na de nodige zenuwen mochten ze het podium op en dansten de sterren van de hemel. Helaas zijn ze niet in de top 3 belandt maar de ouders en coaches waren erg trots en zeer tevreden voor een eerste keer.

 

 

5e plaats voor eerste wedstrijd!

De allereerste wedstrijd voor het team Wrap It Up was een groot succes. De dansers begonnen de dag in de danszaal. Na 3 maanden trainen namen ze voor de laatste keer de dans door. Doordat één van de dansers een blessure had en op het laatste moment niet mee kon doen werd het allemaal nog spannender en moest er op het laatste moment nog wat veranderd worden. Eenmaal in Theater de Muze in Noordwijk kwamen de meiden er achter dat ze als allerlaatste op moesten treden, wat de spanning niet minder maakte. Na de groepsfoto was het tijd om te wachten, heel lang te wachten. Eindelijk mochten “onze meiden” het podium op van het Shell We Dance event. Na een strak begin bouwde ze de spanning op voor een spring element. Floor werd de lucht ingegooid door Eva en Janita en kwam hoger dan ooit! En gelukkig landde ze weer veilig met beide benen op de grond. Verder werd alles netjes gedanst, hier en daar een schoonheidsfoutje maar dat gooien we maar even op de spanning. Aan het einde stond Famke met haar hand in de lucht en de hele groep achter haar en klonk een oorverdovend applaus vanuit het publiek. Het jongere demoteam de Honeys, tot 10 jaar oud, zijn ook komen kijken naar hun grote voorbeelden. Op 21 januari is het aan deze jonge dames om hun beste moves te laten zien tijdens hun eerste wedstrijd. Na de wedstrijd is de hele groep nog gezellig samen gaan eten. Achteraf hoorde het dansteam dat ze 5e zijn geworden, dit hadden we niet durven hopen! Al met al een geslaagde wedstrijd waar wij heel trots op terug kijken.

 

 

Kranten vol lof over eindvoorstelling.

 

 

 

 

 

 Koningsdag-optreden groot succes!

 

Het koningsdag optreden was een groot succes! Kijk bij 'Foto's en filmpjes' voor een compilatie van het optreden.

 

 

Kerstoptreden groot succes!

 

Het kerstoptreden was een groot succes! Kijk bij 'Foto's en filmpjes' voor een compilatie van het optreden.

 

Kerstoptreden!

 

In samenwerking met de Santa-run hebben wij op 17 december een kerstoptreden op Raadhuisplein te Mijdrecht om 16.30 uur.

 

Vervolgens gaan wij met de hele groep meewandelen met de Santa-run voor het goede doel en voor een fantastische teamspirit.

 

Proefles week groot succes!

 

We willen onze nieuwe leerlingen van harte welkom heten en we wensen al onze leerlingen een geweldig dansseizoen.

 

Open week

 

Heb jij altijd al willen dansen maar geen idee wat voor dans het beste bij je past? Van 22 augustus tot 28 augustus mag je bij ons alle lessen gratis komen uitproberen! Zo wordt de keus veel makkelijker!

 

Denk ook eens aan onze yoga lessen op woensdag en zondag. Of aan onze moderne dans, die nieuw is op het rooster. Hiphop voor volwassenen begint al erg vol te raken dus wees er snel bij! Daarnaast hebben we alle streetdance lessen en wegens groot succes en extra uur voor de mini's van 4 en 5 jaar!

 

Kijk snel op bij praktische informatie voor alle opties. Je bent van harte welkom!

 

Rooster 2016-2017

 

Het rooster voor seizoen 2016-2017 staat online! Te zien onder het kopje 'Praktische informatie'. Bij vragen kunt u altijd mailen.

 

 

Optredens

 

Binnenkort kunt u onze dansers en danseressen weer live in actie zien.

 

18 juni - Straattheater Festival Mijdrecht

Tijden en locatie volgen nog

25 juni - Eindvoorstelling

Om 13.00 en om 16.00 uur gaan wij optreden in het prachtige theater De Meerse in Hoofddorp. De kaartverkoop gaat binnenkort van start.

 

Koningsdag

 

Het optreden op Koningsdag in de Boei te Vinkeveen was een groot succes! Dank aan alle danseressen en het publiek!

 

Verhuizen!

 

Dansstudio Sietske slaat haar vleugels uit! Vanaf 1 januari hebben wij een nieuwe locatie! Na een prachtig eerste jaar bij Beuving Lifestyle is het nu tijd om op eigen kracht door te gaan. Heel veel dank aan Jolanda en Marcel voor de enorme kans die zij mij gegeven hebben, daar zal ik altijd met heel veel plezier en liefde op terug kijken.

Vanaf 1 januari zie ik jullie graag op Rendementsweg 12-D te Mijdrecht. En hou 6 februari maar vrij, dan is iedereen welkom voor een welkomstdrankje! Ik wil nu alvast al mijn lieve leerlingen en hun ouders bedanken. Omdat jullie elke week met zoveel plezier komen, kan ik nu echt mijn droom waar maken! Jullie zijn geweldig!

 

Hiphop!

 

Vanaf september kun je ook bij ons terecht voor hiphop! Het voorlopige rooster kunt u vinden onder het tabblad "Praktische informatie". Hou onze website of facebookpagina in de gaten voor de data van de gratis proeflessen.

 

 

Spetterende seizoensfinale Dansstudio Sietske

 

Eindvoorstelling met tropische picknick toe.

 

Ondanks het korte bestaan van de danssstudio heeft Sietske met haar leerlingen al een mooie eindvoorstelling op de planken gebracht. Op het toneel van dorpshuis De Boei in Vinkeveen mocht iedere groep drie of vier optredens verzorgen. Om alles soepel te laten verlopen, was alles tot in de puntjes voorbereid. Ruim honderd sets kleding lagen op naam klaar, zodat niemand misgreep en alles goed georganiseerd verliep. Achter de schermen was voor iedereen voldoende fruit en drinken aanwezig en voor de jongere kinderen lagen er kleurpotloden en kleurplaten om de dag op een leuke manier door te komen.

 

Heel bijzonder was dat de jongste kinderen, de DSS mini's, ieder een eigen maatje toegewezen kregen uit de oudste groep tieners. Zo hadden zij altijd een aanspreekpunt en iemand die ze kon helpen bij het omkleden en die ervoor zorgde dat ze op tijd op het podium stonden. Dit was niet alleen handig, maar zorgde er ook voor dat er een leuke dynamiek in de groep ontstond omdat alle oudere kinderen zich om de jongere bekommerden.

 

De show was een enorm succes. De kinderen vonden het in eerste instantie wel wat spannend, maar toen ze eenmaal dansten, was dat snel voorbij. Ze hebben hun beste beentje voorgezet en dat werd door het aanwezige publiek met luid applaus en gejoel gewaardeerd.

 

Uiteraard is het succes van deze dag ook te danken aan de ouders die zich achter de schermen als visagist en haarstylist hebben ingezet om de kinderen er fantastisch uit te laten zien.

 

En dat was nog niet alles. Het seizoen is de week erna afgesloten met een tropische picknick in de dansstudio. Iedereen nam zelf wat lekkers mee en daar is volop van genoten. Sommige groepen hadden nog tijd voor een spelletje of dansje, maar het was vooral een gezellige afsluiting van een enerverend eerste seizoen.

 

Dansstudio Sietske bedankt alle ouders en kinderen voor hun vertrouwen en gezelligheid en ziet jullie graag terug in de laatste week van augustus.

 

Eerste optreden Dansstudio Sietske groot succes!

 

22-3-15 Amper anderhalve maand na de start van de dansschool mochten de leerlingen van Dansstudio Sietske laten zien welke dansen zij tot nu toe geleerd hadden. Er was enorm veel belangstelling voor dit spannende eerste optreden. Er was amper voldoende plaatst om alle ouders, familieleden en vrienden kwijt te kunnen.

 

Toen iedereen toch een plekje had gevonden in de zaal, voor de spiegel of in de deuropening, kon de show beginnen! De meiden stonden klaar in hun t-shirt van Dansstudio Sietske en na het maken van een paar leuke groepsfoto's konden we eindelijk van start gaan met de eerste groep. Waar het voor de één nog super spannend was om op te treden, konden anderen niet wachten om te laten zien wat ze in korte tijd geleerd hadden.

 

De aftrap was voor de leerlingen van 6, 7 en 8 jaar op het toepasselijke nummer Klaar voor de start van Kinderen voor Kinderen. Hiermee gaven zij min of meer het startsein waarmee zij Dansstudio Sietske van start lieten gaan. Met veel energie en plezier hebben zij het publiek opgewarmd. Nu de zenuwen gezakt waren konden zij zich klaar maken voor hun volgende dans op een nummer van B-Brave.

 

Maar eerst kwamen de mini's van 4 en 5 jaar aan bod. Zij dansten op het Spaanse nummer Lélélé. Ondanks hun schattige uitstraling hebben zij ook echt pit getoond. Ook mochten zij de show later eindigen met Loko Lé van K3. Zij verrasten het publiek door het laatste refrein, al dansend, keihard mee te zingen.

 

De groep tieners heeft een mix van drie nummers gedaan. Zij dansten super strak en hebben het publiek en hun eigen dansdocent Sietske echt omver geblazen. De jongere leerlingen die nu aan de zijkant mee zaten te kijken, keken hun ogen uit en hopen later net zo goed te worden als deze grote meiden. Veel mensen lieten na afloop weten verbaasd te zijn met hetgeen binnen slechts zes weken bereikt was. Dat belooft wat voor de eindvoorstelling later dit jaar!

 

Al met al was dit eerste optreden een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar. Er worden nu dan ook al plannen gemaakt om voor een groter publiek op te treden. We hopen u bij één van onze optredens te mogen verwelkomen!